Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФИФА забрани на ЦСКА София да картотекира футболисти

Стойчо Младенов не се притеснява от това

ЦСКА София няма право на трансфери според ФИФА.
Снимка: БГНЕС

ФИФА наложи забрана на ЦСКА София да картотекира нови играчи, предаде БГНЕС. Това стана ясно от системата за трансфери на световната футболна централа TMS, където е отбелязано, че на "червените" е наложена забрана за входящи трансфери.

Причината е решението на Върховния съд на Швейцария от уикенда, който отхвърли жалбата на българския клуб срещу Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС). В края на миналата година КАС постанови, че "армейците" дължат над 1 милион лева на бившия си футболист Юнес Бенжелюн.

По този начин сега ЦСКА София не може да привлича нови играчи, като към момента няма да може да картотекира и привлечените през зимата Маурисио Гарсес и Брайън Морено. Санкцията срещу "армейците" ще бъде вдигната, ако българският клуб се разплати с Бенжелюн или се разбере с него за разсрочено плащане на дължимата сума. 

"Не ме притеснява, защото знам с какви хора работя и за какви хора по-точно работя, така че знам, че и с това ще се справят. Няма да се случи, всичко, което е необходимо, ръководството ще го направи", заяви старши треньорът на отбора Стойчо Младенов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна