Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашков намекна за политически чадър над арестуваните за убийство в с. Антон

Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че е твърде рано да се каже дали е имало политически чадър над двамата братя Георгиеви арестувани за убийството на пастир в село Антон. Министъра обаче коментира: 

"Арогантното им поведение в населеното място, включително в град Пирдоп, включително, забележете, в полицейското управление, са подавани съответно документи от полицейски служители към районния прокурор там, може да предполагаме най-малкото, че тези лица като да имат самочувствие или са имали самочувствие на покровителствани. Дали това ще се оправдае като предположение или не, ще зависи от нашите бъдещи действия по разследването".

Бойко Рашков добави, че акции като тази в Антон ще се предприемат в цялата страна. Той призова гражданите, които стават обект на тормоз в населените места, да подават сигнали.

Полицейската операция в Антон продължава, както и разпитите и проверките на различни държавни институции. Осем са общо сигналите срещу двамата братя-арендатори от селото, задържани по подозрение за съпричастност към убийството. Това съобщи вчера главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. 
Във вторник от Вътрешното министерство съобщиха, че ще се проверява бизнесът на двамата братя, които са сред най-големите арендатори в района, както и по какъв начин са получили евросубсидии.

Министър Рашков коментира и вчерашния разпит на премиерът Кирил Петков. По думите му все още в МВР не е постъпила папката с 19-те имена, която Петков е предал на прокуратурата вчера. Министърът  обаче коментира, че в сектор енергетика предстои проверка и в дружеството „Булгартрансгаз“.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна