Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имената от списъка "Петков" не са постъпили в МВР

Снимка: БГНЕС

Все още в МВР не е постъпила папката с 19 имена, която премиерът Кирил Петков предаде вчера на прокуратурата. 

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков коментира, че проверка ще бъде направена: 

"Нека да дойдат първо имената, щом като Прокуратурата ще ги изпрати тук. Може пък тя да добави някои например от бившите управляващи, което ние да видим, да проверим и да започнем да разследваме, което е останало например вън от вниманието на органите на МВР, да ни изненада българската прокуратура с подобен случай, с който ние веднага ще се заловим".

В момента МВР проверява  ремонти на язовири и укрепване на свлачища.  Проверка ще има и в държавното дружество "Булгартрансгаз". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жена почина, след като бе нахапана от куче

Полицаите от Вълчедръм изяснява случай на починала възрастна жена след ухапване от куче. Инцидентът с животното е станал на улицата. Кучето е намерено. 54-годишен жител на Вълчедръм е подал сигнал до полицейския участък вчера около 9:45 минути, че е открил 85-годишната си майка в дома й в града с рана на крака. Възрастната жена..

публикувано на 09.06.24 в 17:37
Росица Матева

ЦИК за избирателната активност към 16:00 ч.: 20,44 % за НС, 20,89% ЕП

Избирателната активност към 16:00 ч. в изборите за членове на Европейски парламент е 20,89%, за Народно събрание е 20,44%. Това каза пред журналисти заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева. Тя добави, че активността за изборите за ЕП е най-ниска в Сливен – 14,86%, а най-висока в Кърджали – 28,57%. За..

публикувано на 09.06.24 в 17:35

Сигнал за проблем с машина в 3-то училище в столичния район "Илинден"

За проблем с машина, която издава разписка само от вота за Народно събрание, сигнализира Ралица Явашева, гласоподавател в 28-а секция, която се намира в 3-то училище в столичния район "Илинден".  Жената е подала жалба в 25-а Районна избирателна комисия в ранния следобед. Самата тя е гласувала с хартиена бюлетина:  "Поисках да дойде човекът, който..

публикувано на 09.06.24 в 17:28

Опашка за гласуване в Брюксел

Дълга опашка се изви пред постоянното ни представителство в Брюксел, където се намират две от секциите за гласуване за Европейски и национален парламент. Много белгийски граждани чакат също пред своите секционни комисии, за да дадат вота си, освен за европейски, и за федерален и регионален парламент на кралството. За белгийците вотът е..

публикувано на 09.06.24 в 17:10

Сигнал за агитация на майчин език в силистренската община Главиница

Към 16 часа избирателната активност в Силистренско е 23% за български представители в Европейския парламент и 22% за Народно събрание, съобщиха от Районната избирателна комисия. Подаден е сигнал за агитация на майчин език в населени места от община Главиница.  Направена е проверка, като няма потвърждение на сигнала.

публикувано на 09.06.24 в 16:57

Увеличават се сигналите за нарушения на изборното законодателство, подадени в МВР

Увеличават се сигналите за нарушения на изборното законодателство, подадени в МВР. От вътрешното министерство уточняват, че от началото на предизборната кампания до 16:00 часа днес в Столичната дирекция на вътрешните работи и Областните дирекции на МВР в цялата страна са получени вече 524 сигнала за нарушаване на изборното законодателство. До..

публикувано на 09.06.24 в 16:57

В област Русе: Ниска избирателна активност, без нарушения и 36,7°C

С ниска избирателна активност и без нарушения преминава изборният ден в Русенско. В града обаче беше отчетена рекордна температура на въздуха от 36,7 градуса. Вяло, но и без нарушения тече изборният ден в Русенска област. Преди обед активността на гражданите беше малко над 8%, като най-стриктни към задължението си да гласуват и на тези избори, са..

публикувано на 09.06.24 в 16:49