Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се втори кръг на руско-украинските мирни преговори

| обновено на 03.03.22 в 07:47

Вторият кръг на руско-украинските мирни преговори е планиран днес сутрин в Брестска област в Беларус. Това заяви снощи пред журналисти Владимир Мединский, президентски помощник и ръководител на руската делегация.

Владимир Мединский посочи, че руската делегация вече се намира на мястото, избрано за преговорите, а украинската пътува от Киев и най-вероятно ще пристигне днес сутринта. Той допълни, че руските въоръжени сили са осигурили безопасен коридор за придвижването на киевската делегация по територията на Украйна.

В Беларус за сигурността на украинците ще се грижат местните специални служби. По думите му двете страни са избрали заедно мястото на преговорите.

В дневния ред са включени въпроси, свързани с режима на прекратяване на огъня.

“По редица въпроси постигнахме взаимно разбиране още по време на първия кръг от преговорите. По други, по-принципни, украинската страна поиска време за размисъл и за консултации с Киев, което е напълно очаквано”, каза Мединский. 

Първият кръг се състоя на 28 февруари в Гомелска област на територията на Беларус. Тогава украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев не е получил от Москва желания резултат.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени