Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ, Канада и Япония с нови ограничения срещу Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съединените щати, Канада и Япония също наложиха нови ограничения срещу Русия. 

Държавният департамент на САЩ въведе нови санкции срещу 11 високопоставени представители на руския отбранителен сектор. Сред тях са шефът на Руската гвардия Виктор Золотов, директорът на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество Дмитрий Шугаев, както и 8 заместник-министри на отбраната. Техните активи в САЩ ще бъдат замразени, а на американски граждани и компании се забранява да правят бизнес с лицата от списъка.Бяха подновени и санкциите срещу президента на Беларус Александър Лукашенко и наложени ограничения и на неговата съпруга.

Канадаобяви, че налага санкции на 15 руски държавни служители, които са помогали и подкрепяли инвазията в Украйна. Канада вече затвори въздушното си пространство и пристанищата си за руски самолети и кораби и изпрати вонна помощ на Киев.

Властите в Япония също обявиха допълнителни санкции. Ще бъдат замразени активите на още 17 руснаци, сред кото 11 депутати, петима членове на семейството на банкера Юрий Ковалчук, както и милиардера Виктор Векселберг. С този ход общият брой на руснаците, на които Япония замразява активите в отговор на кризата в Украйна, достигна 61.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна