Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Станков: Акцията срещу Борисов го имунизира срещу крайни мерки

"Премиерът Кирил Петков беше подведен в тази акция"

Антон Станков
Снимка: БГНЕС

„Много зависи в какво качество би бил разпитан Васил Божков – като обвиняем или като свидетел. Има решение на Конституционния съд, което касае плоскостта доколко са допустими обяснения на обвиняем. Ние сме в хипотезата на беглец от правосъдието, който изявява желание да свидетелства, което е абсурдно“.

Това обясни пред БНР адвокат Антон Станков, бивш министър на правосъдието. И допълни, че такива разпити със способите на интернет са възможни, когато има извънредна ситуация - война, епидемия.

„Божков не може да се позове на такава хипотеза, той е извън страната по лични причини. Не може да бъде толерирано такова поведение“.

В предаването „Нещо повече“ Станков допълни:

Министър-председателят беше подведен в тази акция. Той с жар се включи в нея, но резултатът не е този, който се очакваше“.

По думите му, ако някой предприеме мерки за неотклонение по отношение на Бойко Борисов, трябва да бъдат много добре премислени – с тежестта си и с основателността си.

„Има много въпроси, по които той може да отговаря, но тази операция в някаква степен го бронира, имунизира го срещу крайни мерки“.

Според адвоката „сме близо до правосъдие за висшестоящите, трябва да се намери екип от хора с воля и компетентност да свършат тази работа“.

Интервюто с Антон Станков можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна