Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп призова Путин да разкрие евентуален компромат за Хънтър Байдън

Американският президент Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доналд Тръмп призова руския президент Владимир Путин, който започна инвазия в Украйна миналия месец, да разкрие всяка компрометираща информация, която би могъл да има за Хънтър Байдън, син на настоящия държавен глава на САЩ, предаде АФП.

Така бившият президент републиканец се връща към неведнъж повтаряните си обвинения, особено по време на кандидатпрезидентската си кампания от 2020 г., които бяха отхвърлени от противната страна. Хънтър Байдън е сред обичайните мишени на Тръмп. Докато баща му бе вицепрезидент на Барак Обама (2009-2017) синът на Байдън имаше икономически интереси в Украйна и Китай и републиканците редовно го критикуваха за това.

В интервю, разпространено вчера от медията "Риъл Америка'с войс", Тръмп уверява, че съпругата на бивш московски кмет е дала 3,5 милиона долара на Хънтър Байдън и неговото "семейство". "Това са много пари. Тя му е дала 3,5 милиона долара и според мен Путин знае какъв е отговорът тук. Мисля, че той би трябвало да го съобщи публично", каза Тръмп. "Според мен би трябвало да знаем този отговор", добави той.

Тръмп отдавна твърди, но без да дава доказателства, че Хънтър Байдън е получил парите от Елена Батурина, съпруга на покойния московски кмет Юрий Лужков, за получи от услуга от Джо Байдън.

По време на предизборен дебат Тръмп вече попита Джо Байдън "защо, интересно, жената на кмета на Москва е дала на вашия син 3,5 милиона долара". "Не е вярно", отвърна тогава демократът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени