Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кипър присъждат туристическа търговска марка "Цветни села"

Снимка: esa.int

В Кипър вече се присъжда специална туристическа търговска марка "Цветни села". Сертифицирането по едноименната държавна програма се очаква да насърчи селския, природния и културния туризъм.

Три популярни туристически дестинации в планинската част на Кипър - селата Калопанайотис, Вуни и Стени, бяха обявени за първите "цветни села" на официална церемония. Стартиралата в края на миналата година програма "Цветни села на Кипър" и издаваният от нея сертификационен знак стимулират местните общности да запазват и популяризират своята идентичност, природно богатство и културно наследство, заяви заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос, който връчи сертификатите на първите им трима носители. Министерството на туризма акцентира върху устойчивото развитие на местните общности, като същевременно се подчертават техните уникални конкурентни предимства, посочи още Пердиос.

Кандидатите за марката "Цветни села" се оценяват по 34 критерия. Удостоените със специалния туристически знак села получават правото да го поставят на видни места като входовете, главните пътища или площада им. Те също така ще бъдат допълнително популяризирани в страната и чужбина чрез рекламна кампания от Министерството на туризма.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна