Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев: Има превод към руското посолство, който попада под санкциите на ЕК

Асен Василев
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Асен Василев опроверга твърдението на председателя на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, че са запорирани сметки на  руското посолство в България.

"Има превод към руското посолство, който попада директно под санкциите на Европейската комисия. Руското посолство е поискало дерогация, т.е. България да отмени санкциите за този превод, а дерогацията в момента се консултира с ЕК. Когато от там получим становище дали трябва да се отменят санкциите за този конкретен превод…те твърдят, че преводът е за заплати на стойност 890 000 долара", каза Василев.

Управленската програма на евентуално ново правителство с премиер Асен Василев в момента се уточнява финално от депутатите участвали в консултациите. 

"Две неща, които сме заложили да бъдат приети от парламента преди да излязат в лятна ваканция - едното е да се завършат структурните реформи, които бяха заложени още в коалиционното споразумение. Второто е Законът за КПКОНПИ и избирането на г-н Рашков като председател на комисията", каза Василев, уточнявайки най-спешните приоритети.

Асен Василев съобщи, че към момента не е намерена подкрепа от 121 депутати, разговорите продължават:

"Аз и в началото, още при приемането на мандата заявих, че ако нямаме 121 депутата, няма смисъл да се представя състав на кабинета и да се гласува в Народно събрание. Няма нито една дума за персонален състав, която да е коментирана към момента".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна