Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждански организации с мисия за ангажиране на политическите сили с проблемите от тютюневия дим

Павел Антонов: България е най-засегнатата страна в Европа от бича на тютютнопушенето

Павел Антонов взе участие в пресконференция на тема: "Стартира гражданска мисия за преодоляване на тютюневия гнет над българите"
Снимка: БГНЕС

Граждански организации, членуващи в коалицията "За живот без тютюнев дим“, както и членове и симпатизанти на "България без дим“ поемат на гражданска мисия за ангажиране на политическите сили с проблемите, предизвикани от употребата на тютюневи и свързани с тях изделия в България.

"България е най-засегнатата страна в Европа от бича на тютютнопушенето и употребата на тютюневи изделия". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Павел Антонов, управляващ редактор във Фондация "БлуЛинк“:

"Данните, които ние следим ежегодно, са много стряскащи и ние от години знаем, че сме водещи по брой пушачи, но за съжаление, сме и водещи по брой пушещи деца и подрастващи, така че всичко това носи на обществото един много сериозен гнет. Бихме искали да се надяваме, че бъдещите управляващи ще вземат най-после решителни мерки, за да се спре това ужасяващо състояние".

Цялото интервю с Павел Антонов можете да чуете от звуковия файл.
По публикацията работи: Недит Георгиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна