Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пике може да напусне Барселона

Жерар Пике може да отиде в Мадрид.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Централният защитник на Барселона Жерар Пике може да премине в Атлетико (Мадрид) през януарския трансферен прозорец, съобщават медиите в Испания. 35-годишният бранител загуби титулярното си място след идването на треньора Шави Ернандес, като в същото време получава огромна заплата и ръководството на клуба иска да се раздели с него.

Една от опциите пред испанския футболист е тимът на Атлетико, който проявява интерес към подобен трансфер. Според информацията сделката между двата клуба ще включва определена договорка и за Антоан Гризман, който предизвика напрежение между Барса и Атлети в последните седмици. Френският национал играе на "Уанда Метрополитано" под наем от каталунците, но поради определени клаузи в договора нападателят получава не повече от 30 минути игрово време на мач, за да не бъде длъжен столичният отбор да откупи правата му срещу 45 милиона евро в края на сезона. 

Възможно е от Барселона да намалят цената на Гризман, но при условие, че Атлетико вземе Пике и плаща голямата му заплата от януари.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна