Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съпругът на Нанси Пелоси беше нападнат в семейния им дом в Сан Франциско

"Къде Нанси? Къде е Нанси?", крещял нападателят

Нанси и Пол Пелоси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пол Пелоси, съпругът на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, е бил "насилствено нападнат" след влизане с взлом в дома на двойката в Калифорния рано в петък, се казва в изявление на нейния офис.

"Рано тази сутрин нападател нахлу в резиденцията на Пелоси в Сан Франциско и жестоко нападна г-н Пелоси“, каза представителят на г-жа Пелоси - Дрю Хамил, добавяйки, че нападателят е задържан и мотивите за нападението се разследват. Хамил потвърди че г-н Пелоси е откаран в болницата, където получава отлични медицински грижи и се очаква да се възстанови напълно.

Нанси Пелоси не е била в Сан Франциско по това време и е изразила благодарността си на първите отзовали се и на медицински специалисти, като ги е помолила за поверителност.

Според информация на Асошиейтед прес нападателят е крещял: "Къде е Нанси? Къде е Нанси?".

АП също така цитира свои източници, според които Пол Пелоси е бил бит с чук, като е получил наранявания по главата и тялото. Освен това източникът каза, че атаката не е била случайна, тъй като нападателят специално е имал за цел Нанси Пелоси.

42-годишният Дейвид Депап беше идентифициран от полицията на Сан Франциско като заподозреният, който е използвал чук по време на нападението срещу 82-годишния Пол Пелоси.

Депап е обвинен в опит за убийство, нападение със смъртоносно оръжие, малтретиране на възрастни хора и други престъпления, казаха от полицията.

Властите все още не са установили мотива за нападението.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна