Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленски ще участва на срещата на върха на страните от Г-20 следващата седмица

Володимир Зеленски
Снимка: REUTERS

Украинският президент Володимир Зеленски ще участва на срещата на върха на Групата на 20-те големи икономики, известни като Г-20, следващата седмица, като най-вероятно ще присъства чрез видеоконферентна връзка, каза неговият говорител пред обществената телевизия Suspilne, предаде Ройтерс.

Зеленски каза миналата седмица, че няма да участва, ако президентът Владимир Путин присъства на срещата на върха на 15-16 ноември в Индонезия.

Неговият говорител Сергей Никифоров обаче не посочи дали Зеленски е променил позицията си. Той само посочи, че украинският президент най-вероятно ще се присъедини към срещата чрез онлайн платформа. Никифоров не сподели повече подробности.

Руският президент Владимир Путин, който също е поканен да участва на лидерския форум на Г-20, все още не е дал отговор дали смята да участва или не. В края на октомври Путин каза, че "може би" ще пътува до Индонезия за срещата на Г-20 през ноември. "Ще си помисля", добави тогава той и благодари президента на Индонезия Джоко Видодо за поканата му на събитието, но отбеляза, че все още не е сигурен дали ще присъства. Тогава Путин обаче подчерта, че Русия определено ще бъде представена на "високо ниво" на предстоящата срещата на Г-20 на индонезийския остров Бали.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна