Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланикът на Турция у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок със становище по повод интервю по БНР

Снимка: Facebook/Посолство на Република Турция в София

Посланикът на Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок отхвърли спекулациите за участие на турската държава в атентата от 13 ноември в Истанбул, при който загинаха шестима души.

Повод за реакцията на посланик Секизкьок е коментар на журналиста Мехмет Юмер, който пред БНР посочи, че: "Не липсват анализи, че това може да е организирано и от държавата, за да се всее страх. Преди избори хората се изправят пред дилемата за избор между свобода и сигурност. Спекулативно би било да се каже кой стои зад атентата".

В писмо до генералния директор на БНР Милен Митев посланик Секизкьок нарича публикацията "атака срещу Турция" и заявява, че:

"Онези, които се опитват да разпространяват подобни изопачени идеи, са терористични организации като ПКК, FETÖ и ISIS, врагове на турския народ и държава," твърди още турският посланик.

Припомняме, че изводът на турските власти, че зад атентата на "Истиклял" стоят терористичната организация ПКК и сирийският ѝ клон, бе отразена многократно в новините на БНР, както и твърденията на тези две организации, че нямат нищо общо с атаката.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени