Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Капачки за бъдеще" дари третата неонатална линейка на болница "Канев" в Русе

Снимка: БГНЕС

Благотворителната кампания "Капачки за бъдеще" дари третата неонатална линейка за нуждите на Отделението по неонатология на Университетската болница "Канев" в Русе.
С линейките ще се транспортират новородени от три области -Русенска, Разградска и Силистренска, според нуждите на всяко от бебетата. 
Този специализиран превоз е купен със средства от благотворителната кампания "Капачки за бъдеще" и днес болницата в Русе я получи от основателя на кампанията - Лазар Радков, който представи оборудването: 
"Разполага със специализиран транспортен кувьоз, с кислород и всякакви необходими за поддържането на подходяща за едно новородено функции. Разполага с респиратор, аспиратор, монитор за жизнени показатели, перфузор (много важно) и най-важното - една специализирана антиоблиционна платформа отдолу, под самия кувьоз, която да поема вибрациите нагоре-надолу, напред-назад. Знаете какви са ни пътищата".
Само през тази година 125 са родените недоносени деца в Русенската болница, а част от тях са имали нужда от транспорт до столицата и това е било тежък проблем за медиците и семействата на бебетата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени