Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илия Налбантов: Срещата в Киев е силен сигнал към Путин

Снимка: БГНЕС

"Срещата в Киев е силен сигнал към Владимир Путин, че европейските лидери са преодолели комплексите си и респекта към него и към политиката на Русия. Това е пълна демонстрация, че Европа не се страхува от каквито и да било действия на Русия, че ще се действа консолидирано, за да може Украйна по-скоро да победи в тази война". 

Това каза пред БНР военният експерт Илия Налбантов. 

И допълни, че потенциалът, който натрупва украинската армия, ще гарантира освобождаването на Крим

"Ако украинските въоръжени сили освободят Крим, а те ще го направят, нещата ще си дойдат на мястото". 

В предаването "Хоризонт за вас" Налбантов допълни, че на Украйна ще бъде предоставено всичко необходимо, за да се гарантира устойчивия мир и способностите, които да предотвратят всякаква възможна агресия на Русия спрямо Европа. 

"До момента политиката на Запада беше щадяща към Путин, за да се оттегли той с достойнство. По-важното е да не спре моралната поддръжка на украинския народ". 

Той припомни позицията на САЩ, че в момента, в който Русия започне да се подготвя за първи ядрен удар, няма да има следващ, защото всичко, което е на руската територия, ще бъде унищожено. 

"Технологичната изостаналост на руските въоръжени сили е в пъти спрямо западните технологии. Това дава изключително военно предимство на западните армии и способности". 

Войната ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо да бъдат постигнати политическите цели на Украйна, подчерта още военният експерт. 

"Всяко начало на преговори означава отстъпка пред Путин и неговия режим, за да може да се подготви за следващия елемент на агресия срещу Украйна". 

Интервюто на Снежана Иванова с Илия Налбантов в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна