Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов отпадна в Индия след 3 сета

Димитър Кузманов
Снимка: Chennai Open

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов отпадна на осминафиналите на чалънджъра от категория 100 в Ченай, Индия.

Осмият поставен отстъпи на британеца Джей Кларк с 6:2, 3:6, 4:6 след повече от два часа и половина игра.

Кузманов проби в началото на откриващия сет и после затвърди за 3:0. Той позволи на съперника да върне брейка за 2:3, но след това влезе в нова серия от три поредни гейма, за да спечели частта.

Във втората двамата имаха шансове за пробиви в началото, но не успяха. Кларк стигна до брейк за 5:3 с минаващ удар, което накара Мико да удари мрежата с ракетата си. След това британецът изравни сетовете с гейм на нула.

Кларк поведе с пробив в третия сет за 2:1, след като пловдивчанинът изкара топката от форхенд в аут. Серията на 313-ия в ранглистата англичанин продължи и той направи нов брейк за 4:1. Кузманов върна веднага единия пробив. При 5:4 Кларк сервираше за място на четвъртфиналите. Той поведе с 40:15 и реализира първия са мачбол с ас.

От този турнир Мико си тръгва с 9 точки за световната ранглиста, където е на 196-ата позиция през тази седмица. Българинът остава в Индия, където ще играе на още два чалънджъра
По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна