Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24 кандидати ще се съревновават за едно депутатско място в 4-ти МИР Велико Търново

Снимка: БГНЕС

24 кандидати ще се съревновават за едно депутатско място в Четвърти многомандатен избирателен район Велико Търново, който ще изпрати в 49-ия парламент осем народни представители.

Партиите и коалициите са изрядни в документите си, посочи Десислава Йонкова, председател на РИК Велико Търново:

"Нямаме отказ нито на партия и коалиция, нито на определени кандидати. Имаме 21 листи като общият брой на кандидатите е 195". 

Кандидатите са с 44 по-малко в сравнение с вота през октомври миналата година. 

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов за пети пореден път е водачът на ГЕРБ-СДС в региона:

"ГЕРБ-СДС е единствената коалиция, която иска и ще състави редовно правителство в следващия парламент. Всеки един глас за нас ще бъде важен, той ще бъде глас за съставяне на правителство“.

Заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин повежда великотърновската и ямболската листи на социалистите:

"С моя парламентарен и политически опит мога наистина сериозно да допринеса за това – част от проблемите на областта, които са свързани със сериозна работа на национално равнище, да бъдат решавани по-лесно“. 

Варненецът Станислав Стоянов за втори път e първи в листата на „Възраждане“:

"Търново много ми е дало и аз искам много да му дам. Как ще ги спечеля – с познаване на проблемите, с ежедневни срещи“.

Единствената листа на политическите формации с шанс за мандати от Великотърновска област в 49-ия парламент с местен водач е на новата коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България". Първа е Людмила Илиева, заместник-председател на ДСБ:

"Приоритетът е един, амбицията е една – да докажем, че има как животът на нас, българските граждани, да стане по-предвидим, по-подреден, даващ възможност за мечти". 

За втори път Йордан Цонев е водач на листата на ДПС в региона. В предизборната кампания влизаме в месеца на рамазан и искам да пресека спекулациите с купуване на гласове, посочи при регистрацията на листата областният лидер на ДПС Гюнай Далоолу:

"През този месец обичам да даваме ифтари на хората, които постят. Такива мероприятия ще има в областта. Обръщам сериозно внимание да няма спекули, че ДПС купува избирателя си".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!