Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Редица селища в Кюстендилко са без интернет, което ще създаде трудности при заснемане на вота на 2 април

Снимка: Кирил Фалин

Редица селища  в Кюстендилско, дори цели общини - като най-малката Трекляно, например, са без интернет. Това ще създаде трудности при заснемане на броенето на резултатите от вота на 2 април  в по-малките секции, коментират от местните управи.

Видеонаблюдението при броенето на бюлетините и попълването на протокола на изборите на 2 април ще става с мобилни устройства. Преди дни стана ясно, че ще бъдат закупени и доставени 12 130 устройства - най-вероятно телефони, а не таблети. Възникват въпроси обаче кой точно от секционната комисия или  друго лице ще направи заснснамето, което за малките села е трудно решимо. Особено ако броенето продължи час или повече от час.

В Трекляно например ще се гласува в 9 секции за 19-те села, никъде там няма интернет покритие. В община Рила също няма интернет покритие - включително и в секцията на Рилсикя манастир, която е в кметството Рилски манастир. Но там също няма покритие. 

Областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски посочи, че това е проблем на Министерството на електронното управление и там, където няма интернет, не може да бъде направено видеозаснемане.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна