Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Йовчев: Тръгваме с големи амбиции за младежкото световно в Анталия

Снимка: БГНЕС

„Можем да се похвалим, че се класирахме за световното първенство за младежи и девойки в Анталия с пълни отбори. С този отбор при младежите преди три години спечелихме бронзов медал в отборното на европейското първенство. Сега събитието е много по-мащабно. Хубавото е, че вече имаме и девойки, които ще вземат участие. Тръгваме с големи амбиции за това състезание“, това сподели специално за БНР легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев.

Днес националните отбори за младежи и девойки заминаха за участие в шампионата на планетата. При младежите съставът ни е – Здравко Добрев, Даниел Трифонов, Кристофър Ногейра и Максим Казанджиев, а при девойките – Елена Николова, Никол Соколова и  Виктория Венциславова.

„Подготовката мина добре. Нашият спорт е травматичен, имаме си проблеми, но се справяме. Смятам, че отборът ще ни донесе повод за гордост. Хубаво е, че при младежите в самия отбор има конкуренция. Така състезатеите израстват и както спортисти, и като характери. Освен за добро представяне в отборната надпревара, се надяваме и на няколко финала, но всичко е въпрос на изиграване. Имаме своите шансове, както при девойките, така и при младежите“, допълни още олимпийският ни вицешампион на халки от Игрите в Атина през 2004 година.

Как протича подготовката на мъжкият ни национален отбор, как успя федерацията за почти седмица и половина да склони Международната федерация да разреши на трима наши спортисти да се състезават за България и какво пожела Йордан Йовчев за 50-годишния си юбилей можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени