Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силният вятър изкорени дървета и вдигна ламарини в Пловдив

| обновено на 27.03.23 в 19:20
7
Снимка: Забелязано в Пловдив, Велизар Сливов

Само за час над 40 сигнала за паднали дървета и клони, неукрепени строителни елементи и вдигнати ламарини от покриви и стари гаражи са получени на телефон 112 в Пловдив.

Сигналите идват както от целия град, така и от населени места в областта, и от пътната мрежа. Пожарникари и спасители работят и в този час за отстраняването на щетите.

Падналите дървета са предимно в "Южен" и "Централен", в "Източен" - паднали ламарини от гаражи. На Пазарджишко шосе освен паднали клони има и лека катастрофа, на Коматевския възел дърво е паднало близо до движещите се коли, трафикът е затруднен. Общо около 13 са сигналите за паднали клони и дървета върху коли, съобщиха от пожарната. 

Над 20 сигнала за паднали дървета са получени до момента в „Градини и паркове”. На терен работят 4 екипа, още 3 са готови да се включат при необходимост. 

Екипи на „Организация и контрол на транспорта” обезопасяват две откачили се от вятъра светофарни секции – на кръстовището на бул. „Цариградско шосе” и „Шести септември” и в район „Тракия”. Отстранява се и авария на уличното осветление на ул. „Сатурн”.

Няма информация за пострадали хора. 

Вятърът буквално е отлепил санировката на блок № 11 в ЖР "Тракия" и я е стоварил върху покрива на детска градина "Кремена". 

Пред Радио Пловдив кметът на района Костадин Димитров обясни, че няма пострадали при инцидента, тъй като децата са били прибрани в сградата заради бурята. "Няма напрежение, изпратих служители на "Чистота" да огледат и почистят. Имаме тук-там счупени клони и паднали дървета, но няма напрежение", каза той. 

Силният вятър в Пловдив изкорени дърво и го стовари върху паркирани коли. От снимки, публикувани в социалните мрежи, се вижда, че стволът на дървото е паднал върху 3 леки автомобила. 

За щастие няма пострадали. 

В Пазарджик общо 8 са сигналите за паднали дървета от поривистия вятър. Няма пострадали хора, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов. 

Сигналите основно са от гр. Пазарджик, 2 са от с. Мало Конаре. Паднало дърво вече е остранено на пътя между Брацигово и с. Капитан Димитриево. 

По публикацията работи: Иванка Петкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна