Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Володимир Зеленски провери участък от границата с Беларус и Полша

Володомир Зеленски на фронтовата линия край Авдеевка - 18 април 2023
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски провери днес участък от границата с Беларус и Полша и благодари на граничните войски за това, че защитават страната след инвазията на Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Президентът публикува видеозапис в "Телеграм", в който се вижда как той се среща с граничари в гора с ограда от бодлива тел близо до река във Волинска област в северозападната част на Украйна.

"За мен е чест да съм тук днес, за да благодаря на нашите граничари за това, че пазят държавната граница", написа Зеленски под видеото, на което връчва отличия.

След като на среща през януари Зеленски обсъди мерките за сигурност на границата, той каза, че Украйна трябва "да е готова" на границата с Беларус, въпреки че Киев не е видял там "нищо силно", освен изявления.

В отделна публикация днес Зеленски каза, че е обсъдил с политически и военни лидери във Волинска област социалноикономически теми, както и такива, свързани със сигурността.

В последните седмици Зеленски направи редица посещения. Вчера той посети войските в източния град Авдеевка, където Украйна подготвя контраофанзива, с която да опита да си върне обратно окупирани от Русия територии.



По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна