Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите могат да разчитат на подкрепа от групата на "Възраждане", коментира Цончо Ганев

Цончо Танев в НС.
Снимка: БГНЕС

Имаме почти пълно припокриване с вижданията ни за нуждата от реформи и подкрепа на хората, работещи в държавния сектор, във всяка една от областите, така че синдикатите могат да разчитат на подкрепа от групата на "Възраждане". Това коментира за БТА Цончо Ганев от парламентарната група на "Възраждане", заместник-председател на Народното събрание, след днешната среща на представители на парламентарната група с КТ "Подкрепа" в парламента.

Той посочи, че предварително са подготвили конкретни предложения в проектобюджета по сектори, дори и без от синдикатите да им ги представят. На 90 процента бяхме готови с предложенията си и сме ги внесли, каза Ганев и уточни, че те са в сектор образование, култура и МВР. За полицията имаме предложение за увеличение на заплатите, по същия начин за Националния статистически институт, за Държавна агенция "Архиви", посочи депутатът от "Възраждане" и добави, че това са неща, за които и от синдикатите търсят подкрепа. 

По-рано днес в Народното събрание пред журналисти от КТ "Подкрепа" се срещнаха с парламентарно представените политически сили преди второто четене на проектобюджета за тази година. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна