Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Леви готов да продаде Тотнъм

Даниел Леви е готов да продаде Тотнъм

Тотнъм може да се сдобие с нов собственик, след като настоящият шеф на клуба – Даниел Леви, е готов да продаде „шпорите“, съобщават медиите в Англия.

Леви е готов да се раздели със своя дял в клуба само срещу много добра оферта, като компанията Enic, в която Леви притежава 29,88% от акциите, държи87% от собствеността на Тотнъм.

В последните години той е отхвърлил няколко предложения от Азия и Америка за клуба, като в интервю пред Bloomberg заяви, че не планира да напуска клуба в момента, но би изслушал предложенията, ако те са от полза за "шпорите".

„Нямам истински интерес да напусна Тотнъм, но мое задължение е да обмисля какво могат да ни предложат, защото не става дума за мен, а за товаь какво би било най-добро за клуба“, каза Леви.

"Ние управляваме този клуб, сякаш е публична компания. Ако някой иска да направи сериозно предложение, бордът на Тотнъм ще го разгледа и ако смятаме, че е най-доброто за клуба, ще бъдем отворени за всичко", добави президентът на лондончани.

Според английските медии Леви оценява Тотнъм на около 4,6 милиарда евро, което е по-висока цена от тази, за която Тод Боели купи Челси, но е по-ниска от предложенията за Манчестър Юнайтед в последните месеци.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени