Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Луканов: Пътят, по който пациентите стигат до добър резултат, е голямата радост за лекаря

Д-р Георги Луканов
Снимка: БГНЕС, ИСУЛ

Пътят, по който пациентите стигат до добър за тяхното здраве резултат, е голямата радост за лекаря. Това споделя 28-годишният д-р Георги Луканов, специализант по ортопедия и травматология в университетската болница "Царица Йоанна-ИСУЛ". 

Когато човек е на родна земя, възможностите са повече, смята младият лекар и бъдещ ортопед. Като специализант в ИСУЛ се занимава основно с планови операции по смяна на колянна и тазобедрена става – ендопротезиране. Има интерес към хирургията още от времето на следването си. В България го задържа възможността да се занимава с наука и да прави академична кариера. На младите си колеги той каза:

"Да запазят желанието в себе си, да се занимават с медицина в България. Защото осъзнавам и съм наясно – специализант в България е трудно нещо, независимо от специалността. Бих им пожелал на базата на това търпение да постигнат целите си".

Началникът на клиниката по ортопедия и травматология в ИСУЛ и на ресорната катедра в Медицинския университет в София проф. Пламен Кинов също се обърна към колегите си:

"Скъпи колеги, бъдете себе си и поставяйте винаги пациента на първо място".

Тази вечер от Българския лекарски съюз ще отличат заслужили медици по време на 20-тото издание на наградите "Лекар на годината". 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна