Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови тролеи и автобуси ще обслужват Сливен

Нови електробуси в Сливен
Снимка: Стоян Радев

Шест нови тролейбуса и четири електробуса ще обслужват градските линии в Сливен в близки дни. Днес те бяха официално предадени на общинския превозвач "Пътнически превози". От 1987 година досега нови тролейбуси не са закупувани. Реновирана е и контактната мрежа. 

Новите пътнически превозни средства са част от проект насочен към подобряване качеството на атмосферния въздух и осигуряване на по-ефективен и качествен градски транспорт. Планира се новите превозни средства да бъдат пуснати в движение до една седмица съобщи управителят "Пътнически превози" Енчо Петров. 

"Ще работят на най-дългата и ликвидна линия 201. Мисля, че това ще създаде уют и комфорт на пътуващите".

Очаква се да бъде одобрен съвместен проект между общините Сливен и Ямбол за закупуване на електробуси, обяви заместник-кметът Стоян Марков

"Пет нови електробуса, съответно да направим и осветени пешеходни пътеки в Ямбол и в Сливен, също така да подобрим билетната система. Тези електробуси, които ще бъдат закупени, новите, ще бъдат основно по линиите за междуселищен транспорт в община Сливен".

Всички нови автобуси притежават апарати за чекиране на пътниците, но билетната система не работи, заради проблеми със сертифицирането. Очаква се този проблем да бъде решен в рамките на проекта. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени