Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награда от БЛС - Пазарджик за д-р Димитър Митрев

Снимка: архив

Българският лекарски съюз в Пазарджик отличи д-р Димитър Митрев с приза за принос в развитието и утвърждаване авторитета на българската съсловната организация. Към отличието се присъединяват и гръцките лекари. Специалистът по УНГ в областната многопрофилна болница  стана популярен в гръцките медии през август, когато по време на лятната си отпуска спаси живота на млад мъж в гръцкия курорт Паралия Орфинио. 

През август месец гръцките медии широко отразиха бързата реакция на д-р Димитър Митрев, който по време на вечеря със съпругата си в гръцко заведение оказва първа помощ на колабирал мъж от съседна маса и възстановявайки дишането и жизнените му функции, неотлъчно стои до него до пристигането на линейката.

По време на паниката, която настъпва в заведението, д-р Митрев получава пълно съдействие от съпругата си Румяна, която също е лекар. Случката бе разказана в гръцките медии със снимков материал от Ариан Дипапафотиу от сдружението "Плажът".

Д-р Димитър Митрев получи признанието на българските си колеги. При връчването на отличието той заяви: 

"Тази морална награда я посвещавам на моите близки и на всички настоящи и бивши колеги от "Уши, нос, гърло" - отделение и най-вече на доц. Любомир Петков, който създаде действително школа в Пазарджик". 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна