Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора национална конференция по ваксинопредотвратими заболявания

Снимка: БГНЕС

Икономическите ползи от политиките за ваксинация са акцент в програмата на Втората национална конференция по ваксинопредотвратими заболявания, която се открива днес и събира над 300 участници в София.

Темата за икономическите ползи от ваксинационната политика и за потенциалните загуби, ако тя не е достатъчно разгърната, е нова за тазгодишния национален форум.

В него ще участват водещи специалисти в профилактиката, диагностиката и лечението на ваксинопредотвратими болести, като грип, хепатит, пневмококови инфекции, ротавируси, туберкулоза, човешки папиломни вируси. Ще бъде поставен проблема със спада на имунизациите от задължителния календар, регистриран по време на пандемията от Covid-19, и ще се обсъди приетата през миналата година Декларация за подобряване на ваксинопрофилактиката в България.

В документа се очертават основните проблеми и се предлагат решения на институциите, ангажирани с този процес. Ще бъдат представени и актуалните тенденции в разработката на нови форми на ваксини и ваксини за нови заболявания. Конференцията ще продължи до неделя.     


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна