Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Кюстендил все още няма сключен договор за зимно почистване

Новият кмет на Кюстендил Огнян Атанасов
Снимка: БТА

Община Кюстендил все още няма сключен договор за зимно почистване на града, при първия снеговалеж този уикенд се разчитало на ОП "Чистота", коментира новоизбраният кмет инж. Огнян Атанасов. Процедурата по избор на фирма се забавила покрай изборите, веднъж е била спирана.

Кюстендил извади истински шанс, че наваля само около 1 сантиметър сняг този уикенд. И ситуацията е била овладяна, каза градоначалникът инж. Огнян Атанасов.

"Градът, за което благодаря на екипите на общинско предприятие "Чистота", които бяха на линия и бяха в готовност за действие, почистват градската част, целият град се почиства от общинско предприятие "Чистота". Четвъртокласната пътна мрежа ще се почистват по договор, сключен с фирма. Процедурата преди аз да стана кмет беше обявена и прекратена.Преди да стана кмет, процедурата беше възобновена.В петък миналата седмица се отвориха документите. Така, че сключен договор ще има на  5 декември за четвъртокласната пътна мрежа. В селата - там е ангажимент на кметските наместници и кметовете. Ние им осигуряваме финансови средства, а те намират техника, с която да почистват страничните улици", коментира градоначалникът.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени