Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият кмет на Пазарджик готов да съди всеки, който твърди, че общината е източвана неправомерно

Бившият кмет на Пазарджик Тодор Попов
Снимка: БГНЕС

Бившият кмет на Пазарджик и настоящ общински съветник Тодор Попов обяви, че ще съди всеки, който твърди, че общината е източвана неправомерно и са прилагани корупционни практики. Изявлението му е по повод  изказване на новия кмет Петър Кулински. Преди ден Кулински обяви, че общината е на "червено“ и показа с цифри как са отклонявани  целеви средства. Тодор Попов призова общинските служители от неговия екип да напуснат общината.

"Какво съм оставил - работещи системи, работещ екип и функционираща община. Да, общината винаги е имала текущи задължения. Те са от 15 години и какво от това - общината спряла ли е да работи? Попов бил отклонявал държавни средства за общински дейности, но това се прави от всяка българска община. Ама това се прави в продължение на десетки години и това не са отклоняване на средства, а вътрешноведомствени заеми, които се изчистват или в края на годината, или началото на следващата.

Това момче трябва да разбере следното - кметът отговаря за намирането на пари и решения. Ако се не лъжа, той вече е избран за кмет на общината. Трябвало да намери 2,5 милиона до края на годината. Ами ти, ако не можеш да намериш 2,5 милиона до края на годината, какъв кмет си станал, моето момче?

Тази община е проверявана десетки пъти. Къде са тия корупционнни пари. Сега, на това момче да му кажа още нещо - ако още веднъж си позволи да говори за източване на общината и за корупционни пари или схеми, ще го съдя за всяка една негова приказка. Бях коректен, помолих колегите да останат, сега ще ви помоля да напуснете“, коментира Попов.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна