Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравното министерство на Гърция обвини опозицията, че разпространява фалшиви новини за Covid ваксините

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От здравното министерство в Атина обвиниха опозиционна партия, че разпространява фалшиви новини. Позицията беше изразена по време на спорове в парламента след депутатски въпрос за риска от ваксините срещу Covid-19.

Гръцкият депутат доктор Никос Пападопулос, член на парламентарната група на партията "Ники", поиска позицията на министерството на здравеопазването за риска от новите ваксини за Covid-19. Депутатът посочи в парламента изследване на здравни организации в Германия, според които ваксината е довела до трайни увреждания и дори до фатален край за пациенти.

Партията "Ники", която за първи път влезе в гръцкия парламент, стана популярна сред избирателите на базата на дълбока религиозност и съпротива срещу всякакви ваксини, включително и срещу Covid.

Заместник министърът на здравеопазването Ирини Агапитаки обвини депутатите от партията, че разпространяват фалшиви новини, за да увеличат влиянието си сред гърците. Здравното министерство в Атина води кампания все повече хора, особено тези от рисковите групи, да се ваксинират с новата еднократна ваксина срещу Covid.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна