Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военни се включиха в овладяването на обстановката в русенската община Две могили

Снимка: БТА

Военнослужеши със специализирана техника се включиха в овладяването на усложнената зимна обстановка в община Две могили, Русенска област, където вече трето денонощие няма ток.

По искане на областния управител на Русе Данаил Ковачев войници от формирование 32420 се включиха в дейностите по овладяване на последствията от влошените метеорологични условия в община Две могили. 

В повечето от населените места там вече трето денонощие няма електричество и вода. 

От армията са осигурили три високопроходими товарни автомобила и една водоноска. 

Освен в разчистването на снегонавяванията военните помагат и за премахване на паднали дървета и клони и осигуряване на бърз достъп на служителите на Електроразпределение – Север до най-проблемните участъци.

Без вода продължават да са селата Помен, Могилино, Кривина, Екзарх Йосиф, Горно Абланово и Обретеник. Пуснато е електрозахранването към помпените станции и най-късно до утре сутрин се очаква водоподаването да бъде възстановено напълно.

За момента е сигурно, че за учениците от основното училище в Обретеник, както и за децата в детската градина в Баниска утре ще бъде неучебен ден. Вероятно това ще важи и за децата в Долна Студена.



По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна