Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият подуправител на НЗОК: Никога не съм бил разпитван от службите

проф. Момчил Мавров
Снимка: БТА

Избраният за подуправител на Здравната каса проф. Момчил Мавров каза, че не е разпитван нито от ДАНС, нито от други служби. 

Пред журналисти по повод избирането си от парламента той каза: 

"Аз съм доволен от оказаното ми доверие, но дали съм доволен, че съм избран по този начин, бих казал, че съм със смесени чувства, тъй като имаше доста дълъг дебат и доста неща се казаха в залата. Доволен съм от оказаното ми доверие да бъда подуправител на Националната здравноосигурителна каса. Това е признание за мен. За първи път чух, че лобирам за частни болници и за секретен доклад на ДАНС наскоро от статия във вестник "Капитал" и сега за втори път в пленарна зала. Никога не съм чувал преди това за това, нито съм бил викан за справки, становища, обяснения по някакъв такъв случай".

От БСП заявиха, че в парламента има ново мнозинство. Депутатът Георги Свиленски коментира избора на подуправителя на Здравната каса и скандалите в залата така:

"Мнозинството днес е ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане" и ИТН. Колкото и да ви обясняват колегите от "Възраждане" и от ИТН, че с негласуването си се разграничават от всичко, не, в тази зала се броят гласовете - 103 гласа "за", 83 гласа "против". При 37 гласа на "Възраждане" и 11 на ИТН това са 48 гласа, резултатът щеше да бъде 122 гласа "против" срещу 103 гласа "за". Нямаше да има избран подуправител. Това се случва с всяко важно решение".

От "Възраждане" заявиха, че са дали гласове за избора на заместник-управител на Здравната каса символно. 

Депутатът Цончо Ганев каза, че в пленарната зала са били отправени обидни реплики между Делян Пеевски и Кирил Петков:

"Коментираме ли, че точно в този дебат Кирил Петков почна да казва на Пеевски, че той повече така няма да продължава, при което Пеевски го напсува и му обясни, че ще продължава и оня си подви опашката и излезе. Това чухте ли го? Не го чухте. Но ние го чухме. Това се случва в момента. И ние от "Възраждане" смятаме, че те трябва да си ходят. След това да бъдат подведени под съдебна отговорност. А не да поемаме страна на ПП.ДБ, защото техният корупционер застава начело на една институция, ние да сме против друг корупционер и да подкрепим тях, защото неговият заместник да не е такъв корупционер".
 

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени