Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончич: Мачът срещу Пирин е най-важният за Локомотив (Сф) през 2023-а

Данило Дончич (вляво) и Димитър Митков
Снимка: Светослав Табаков

Старши треньорът на Локомотив (София) Данило Дончич пое отбора през септември, когато смени Стойчо Стоев на поста. С изключение на два мача оттогава (срещу Ботев (Пд) - за първенство и Спартак (Вн) - за Купата) той успя да стабилизра отбора, който в миналия кръг постигна инфарктно равенство (2:2) срещу Левски. 

Дончич беше в Пресклуб "България", където отговори на журналистическите въпроси. Наставникът смята, че предстоящото в неделя гостуване на Пирин ще бъде най-важният мач за Локомотив през календарната 2023 година. 

"Винаги е трудно за един треньор, когато поеме отбора в средата на първенството, много неща вече са направени. Може би аз щях да ги направя по друг начин. Радвам се, че от началото на септември нещата много бързо станаха по-позитивни. Мисля, че успях много бързо да анализирам нашите футболисти и качествата им. Изиграхме може би два мача на слабо ниво.

Цели никой не ми е давал. Само да взимаме точки и да се опитаме да вдигнем отбора на по-високо ниво. Със сигурност с добра подготовка и още 1-2 попълнения ще направим добри резултати и ще се стремим за средата на таблицата, което е реалност в този момент, както и първото място в тази група и място за Лига на конференциите, което ще е голям успех", заяви наставникът на "железничарите".

Нападателят на Локомотив (София) Димитър Митков спечели приза за най-добър играч в изминалия 18-и кръг на Първа лига. Футболистът блесна с две попадения срещу Левски при домакинството на "железничарите".

"Искам да благодаря на моите съотборници и треньорският щаб, надявам се наградата да е една от многото занапред. Със сигурност тренировъчният ни процес също се отразява. Откакто Дончич е начело на клуба, успя да повдигне духа на отбора.

Винаги съм се възхищавал на Ибрахимович, за жалост той сложи край на футболната си кариера.

При дузпите на всеки се случва да изпусне, в последно време не се е случвало. Играем по-сигурно, понякога създаваме по-малко положения и затова мисля, че трябва да сме по-концентрирани и да си ги реализираме.

Можехме да вземем и три точки, но със сигурност настроението ще е по-добро след мача с Левски", сподели още Димитър Митков.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени