Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Захариев: Оставката на Борислав Михайлов закъсня с години (ВИДЕО)

Футболът е едно от нещата, които може да ни обедини. Любовта към футбола, за съжаление, сега и омразата към Борислав Михайлов ни обедини. Думите са на футболния мениджър Георги Захариев, който гостува на Христо Денев в Campio Podcast. Захариев, който беше кандидат за президент на БФС на предишния Конгрес, изрази мнение, че оставката на Михайлов е закъсняла изключително много.

„С доста години закъсня тази оставка. Ако въобще е оставка, нека видим. Защото все още не се знае какво се случва в БФС. Кой Изпълком ще гласува оставката, кой Изпълком ще свика нов конгрес. Нещата са сложни и се надявам да не се опитат тези задкулисни играчи да манипулират обществото, докато продължават да тупкат топката с разни поставени лица. Които „временно“ да заместят Борислав Михайлов. Аз докато не видя свикан конгрес с честни избори – не смятам, че нещо се е променило“, коментира Захариев.

На 6 декември Изпълкома на БФС ще има ново заседание, на което трябва да насрочи дата за нов Конгрес. Вече се чуха и мнения, че на въпросния Конгрес има вариант делегатите да не приемат оставката на Михайлов.

„Това, ако го направят вече ще е скандално. Целта на този конгрес е да се поеме оставката на Борислав Михайлов и да се гласува нов президент. То иначе няма смисъл от този конгрес. Въпреки че всички очаквам от тях. Възможно е да има някакви процедурни хватки, каквито имаше и на миналия конгрес. Те са опитни апаратчици. Процедурните хватки могат да дадат наклон на едни такива избори. Давам прост пример – хартията, с която се гласува. Аз по-тънка хартия не съм виждал през живота си. Хартията прозираше и когато отиваш да ти сложат печат, мястото беше точно, където се виждаше името на Димитър Бербатов. Беше толкова прозрачно, че хората, които слагаха печати, а те бяха хора на Борислав Михайлов, виждаха кои клубове са гласували за Бербатов. И видяхме какво стана след това – 140 клуба. Отборите ги хвана страх, защото те знаеха, че нещата са на кантар“, каза още той.

„Много е важно какъв екип ще съберат Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров и Михаил Александров. Те четиримата не са достатъчни. Трябват им хора около тях, които трябва да са мотора на нещата. Ясно е, че те са лицето, те са символът на това, което всички очакваме. Но оперативно те трябва да се обградят с хора, които имат много висок морал.

Следващият президент на БФС трябва да е добър проджект мениджър, лидер, мотиватор. Човек, който първи отива на базата и си тръгва последен. Трябва много работа, трябва наистина много работа и отдаденост. Смятам, че те като екип могат да дадат началото. Но в България проблемът с човешкия ресурс е много голям.

Футболът е едно от нещата, които може да ни обедини. Любовта към футбола, за съжаление, сега и омразата към Борислав Михайлов ни обедини. Неговото време изтича. Той приключва. Довиждане! Нека сега да се насочим към това, което ни обединява. Да видим къде искаме да е нашият футбол. Да видим къде искаме да се развиваме, като перспектива за клубни отбори, национален отбор и тн. Това ще ни сплоти нацията“, добави Георги Захариев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени