Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Платформата "Дигитална раница" предоставя близо 30 000 безплатни ресурси за учениците и учителите

Снимка: edu.mon.bg

Новата електронна образователната платформа на Министерството на образованието и науката "Дигитална раница" предоставя близо 30 000 безплатни ресурси за учениците и учителите.

"Дигиталната раница дава всички предпоставки учителят да представи урока си по интересен начин, така че учениците да бъдат мотивирани да учат и да постигат резултати“, заяви в интервю за "Хоризонт" заместник-министърът на образованието Наталия Митева. 

"Ако един млад човек е заинтересован, тогава се развиват уменията, развива се мозъкът и той учи и разбира. Ако не иска да учи или ако не му е интересно, тогава това не се случва".

Дигиталната раница има огромна добавена стойност, каза още Наталия Митева, тъй като учениците, учителите и родителите споделят едно общо виртуално пространство, в което има по нещо за всички.

"Може да се отвори виртуална класна стая. Предварително са наляти всички данни на учениците и учителите. Учителят няма нужда да прави това ръчно. Има достъп до най-различни ресурси, все повече ще има в рамките на следващата година, които са съобразени с класа на децата по теми, по раздели", допълни заместник-министърът на образованието Наталия Митева.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна