Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП няма да покани "Левицата!" за участие в новото обединение, което планира да създаде

Снимка: Латинка Светозарова, БНР

В Плевен лидерът на БСП Корнелия Нинова нарече "фалшива новина“ аргументите на ПЕС, заради които е готова да предприеме всички необходими наказателни мерки срещу Българската социалистическа партия, която обяви намерението си да формира широка коалиция с проруски и националистически партии, според съобщението на генералния секретар на ПЕС Джакомо Филибек пред Euractiv.

"Там се твърди, че в Съюза, който се опитваме да организираме, присъства "Атака", а "Атака" изобщо не е поканена и не присъства. Освен това не чухме ПЕС да реагира, когато правителството на Сергей Станишев управляваше с "Атака" и със златния пръст на Сидеров. Очаквам най-малкото корекция в това изказване. Втората партия, която се споменава и е на Николай Малинов. Той също не е поканен в този съюз и не е присъствал. 

Лидерът на БСП събра представителите на местната власт от партията за областите Плевен, Ловеч, Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин. На въпрос на БНР дали би поканила "Левицата" в новата широка коалиция, Нинова каза:

"Няма да ги поканим по причините, които изложих и тук пред кметовете, които най-много са изстрадали от това. Левицата на местните избори на много места много грубо игра срещу БСП" 



По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна