Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дария Стоянова завладя детския музикален фестивал "Златна монета“ в Италия ден преди финала

Снимка: Елена Шаханова, БНР

Дария Стоянова с песента "Чао Европа", е начело в класирането след втората фестивална вечер на детския музикален фестивал "Златна монета", който се провежда в Болоня, Италия. Финалът на 66-ото му издание е утре с директно излъчване по РАИ 1 на обществената телевизия от 18:20 часа. 

Десетгодишната Дария е водещата фигура при изпълнението на песента "Ciao Europa", която тя пее заедно с по-малките от нея Елиза от Албания и Александрос от Гърция. Посланието им за мир и бъдеще бе оценено от специалното жури от двама актьори и певицата Елетра Ламборгини с максималната обща оценка от 30 точки. Отделно е оценката на детското жури, с което песента "Чао Европа" зае първото място в класирането от общо 14 песни. 

Коментарът на водещите и специалното жури беше, че "песента е чудесна и важна, прекрасно послание към възрастните и политиците, които трябва да дойдат и да пеят заедно с децата на "Златна монета“. 

Тримата изпълнители на "Чао Европа“ бяха помолени да поздравят на своя роден език цялата телевизионна аудория и Дария, развълнувано каза: 

"Здрасти! Поздравлявам всички“! 

Като заключение на втората фестивална вечер, всички деца и присъстващи изпяха заедно "Чао Европа“.


Снимки от РАИ1: Елена Шаханова


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна