Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хамас" изстреля ракети към Тел Авив

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Военното крило на радикалното палестинско движение "Хамас" съобщи, че е изстреляло по Тел Авив порой от ракети, в отговор на продължаващите атаки на Израел срещу Ивицата Газа, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на изявление на Бригадите "Изедин ал Касам".
Въоръженото крило на "Хамас" заявиха по-рано днес, че са нападнали и група израелски пехотинци, разположени северозападно от град Газа в района на Ал Тауам, "в резултат на което има загинали и ранени", предаде Ройтерс.

Междувременно палестинското министерство на висшето образование заяви, че при израелски въздушен удар в град Ал Фалуджа на 30 километра североизточно от град Газа са били убити известният палестински учен Суфян Таех и неговото семейство.

Таех е ръководителят на Ислямския университет в Газа и водещ изследовател в областта на физиката и приложната математика, посочва Ройтерс.

Днес армията на Израел обяви, че е поразила над 400 цели в населения с палестинци анклав след възобновяването на бойните действия. Едноседмичното примирие между Израел и "Хамас" приключи в петък сутринта.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна