Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община организира благотворително събитие под наслов "Всички заедно"

Снимка: Ани Петрова, БНР

Столичната община организира благотворително събитие под наслов "Всички заедно" 2023, по случай Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, съобщиха от общината. Събитието ще бъде под купола на Софийското Ларго на пл. „Независимост“ от 11:00 часа, предаде БТА.

Инициативата е под патронажа на Надежда Бачева – заместник-кмет в Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“. „Искаме да насочим вниманието хората върху различните социално уязвими групи, да подкрепим таланта на хората с увреждания, за да се чувстват специални и равнопоставени сред обществото“, каза Бачева.

В събитието ще участват представители на социални заведения, национално представителни организации на и за хората с увреждания, неправителствени организации и доставчици на социални услуги на територията на Столичната община. Те ще представят част от своята дейност пред софиянци и гостите на столицата.

Изложба на картини, ръчно изработени предмети и аксесоари, демонстрация на сухо плъстене, рисуване със затворени очи, арт-работилница, забавна програма и Zumba също са част от събитието.

Специални гости ще бъдат артисти от Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“, които заедно с изпълнители с увреден слух, ще представят творчеството на глухите хора с жест и мимика.

Софийското Ларго ще се превърне в мини град за обмяна и предаване на знания и опит за социално подпомагане на деца, младежи и възрастни, както и за споделяне на предложения и идеи за повишаване качеството на живот на хората с увреждания, информираха още от Столична община.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!