Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски учител и сливенска гимназия отличени от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

На официална церемония бяха връчени ежегодните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Отличени бяха най-изявените и мотивирани представители на сдружението в 7 категории: “Учител на годината”, “Директор на годината”, “Училище на годината”, “Езиков център на годината”, “Отговорник на годината”, “STEM учител на годината” и “STEM проект на годината”. Връчена бе и специална награда на училището с най-добри резултати на престижното международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics .

Бургаската учителка Силва Дочева, преподавател  в НБУ „Михаил Лъкатник е на трето място, тя го дели с Живка Чакалова от ПГТ „Александър Паскалев” от Хасково.

Призът “Учител на годината” за 2023 г. взе Димитрия Хаджиева - преподавател по Английски език в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев”, Гоце Делчев.

 Второто място си поделиха Даниела Пенчева учител в ПГАВТ „А.С.Попов”, София и Десислава Петкова - 128. СУ „Алберт Айнщайн” София. 

През тази година учениците от ПГПЗЕ “Захарий Стоянов” в  Сливен са се представили най-добре на световното състезания по английски език Kangaroo Global Linguistics. Техните постижения донесоха на училището специалната награда на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

По публикацията работи: Десислава Златева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна