Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автомобил "паркира" на Северния плаж в Бургас

| обновено на 03.12.23 в 11:07
Снимка: Иван Шишманов/Фейсбук

31-годишна е украинката е спряла ползвания от нея лек автомобил “ягуар” на ивицата на Северния бургаски плаж, съобщиха от бургаската полиция. Жената е с временна закрила и живее в Слънчев бряг.

Наложена й е санкция по чл.30 Ал. 3 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Той гласи:

“Който в нарушение на закона премине или спре превозно средство за престой или за паркиране върху територията на морския плаж или върху подвижни (бели) дюни, неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) и облесени дюни, попадащи в границите на зона "А", зона "Б" или в урбанизираните територии на населените места след границите на зона "А", ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание, се наказва с глоба от 1000 до 3000 лв. или с имуществена санкция от 3000 до 5000 лв.”.

От полицията припомнят, че последният случай бе от 30 август тази година, когато руски гражданин, постоянно пребиваващ в България, си позволи да паркира върху пясъчната ивица и дюните на т.нар. “Шофьорски плаж” край Созопол. 

На 15 юли отново на Шофьорския плаж неправомерно спря 34-годишен мъж от Добрич. Като оправдание същият изтъкнал пред полицейските служители, че не намерил място къде да преспи със семейството си и това наложило извършване на нарушението. 

Симеон Цветков, концесионер на Северния плаж обясни за БНР Бургас :

"Автомобилът е влязъл на територията на плажа през нощта, заобиколил е препятствията, които са сложени. След това е закъсал. Подаден е сигнал на телефон 112.В присъствието на полицаи е бил изтеглен. По пясъка има следи от автомобил, но няма нищо, което е по страшно от бурята, което причини."

Това не е първият подобен случай, преди няколко години имаше още два, уточни Цветков.

По публикацията работи: Десислава Златева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!