Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молебен за здравето на патриарх Неофит в храмовете в цялата страна

Автор:
Снимка: БГНЕС

Молебен за здравето на патриарх Неофит беше отслужен в храмовете в цялата страна. Негово светейшество се лекува във ВМА от белодробно заболяване и по информация на Светия Синод от вчера състоянието му се подобрява. Стотици миряни се включиха в общата молитва в храм "Света Неделя" в столицата.

- Всички се молим за него, цяла България се моли за него. Бог да е милостив, да му даде сили и да премине и това изкушение и изпитание. Всичко е в Божиите ръце.

- Всяка молитва трябва да бъде искрена, от сърце, от душа. Това, което искаме, как иначе ще се чуе? За всяко нещо, не само за здраве, не само за нашия патриарх, за всички.

- Всеки ден се моля за него и за целия духовен клир. Един стожер, един свят човек е той, казаха граждани, които се включиха в общата молитва за здравето на патриарх Неофит в храма "Света Неделя".

Стотици миряни дойдоха днес в църквите в Кюстендил, за да запалят свещ и да се помолят за оздравяването на патриарх Неофит. Българският патриарх е почетен гражданин на Кюстендил.

На службата в централния храм "Успение Богородично" беше и доскорошният кмет на община Кюстендил - четири поредни мандата, Петър Паунов по чието предложение общинските съветници гласуваха патриарх Неофит да стане почетен гражданин.

На излизане от храма кюстендилци споделяха:

 - Да бъде здрав, да се върне към нормалното здравословно състояние, да продължи да ни служи.

 - Пожелавам на патриарх Неофит здраве, Бог да е с него, да го пази!


По публикацията работиха: Георги Николов, Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени