Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ обяви трайна подкрепа за кабинета

Снимка: dsb.bg

Ден след като Националният съвет на партия "Да, България" препотвърди подкрепата си за управлението, с решение излезе и ръководният орган на партия ДСБ, която също е в обединението "Демократична България". Нейният изпълнителен съвет на партията заявява трайна подкрепа за кабинета "Денков-Габриел", определя го като избор без разумна политическа алтернатива и заема позиция за създаване на стабилна централна власт.

"Претенциите за влияние на ДПС върху мнозинството и политиката на кабинета "Денков-Габриел" се дължат изцяло на договорката между ГЕРБ и ДПС, особено видима и на местните избори", се казва в решението на ДСБ.

Като отчитат риска от превръщане на европейските избори в кампания срещу членството на страната в ЕС, на националното ръководство на ДСБ се възлага да започне преговори с партиите в коалицията "Демократична България" и в по-широкото обединение с "Продължаваме промяната" за уточняване на коалиционния формат за явяване на евроизборите. От ДСБ призовават за обединяване на дясното пространство около "Демократична България".

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна