Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сетният миг бе щастлив за Локомотив (Сф) и срещу Пирин

Привържениците на Локомотив (Сф) подкрепиха любимците си и в Благоевград и в края ликуваха
Снимка: БГНЕС

Резервата Калоян Кръстев отбеляза отвъд добавеното време и донесе ценна точка за Локомотив (София) при равенството 1:1 като гост на Пирин в Благоевград в мач от 19-ия кръг на Първа лига.

Така сетният миг се оказа отново щастлив за локомотивци, които и в миналия кръг срещу Левски стигнаха до равенството 2:2, тогава от дузпа, секунди преди съдията да надуе свирката за последно.

Пирин поведе с гол на Аймен Суда в края на първата част и предсусещаше важната победа в битката за оставане в елита, но в самия край Кръстев изравни. Пирин остава 14-и с 16 точки, докато Локомотив София остава 12-и с 19 точки.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме  с атаки и към двете врати, които завършваха предимно с опити за далечни удари предвид мокрия терен заради дъжда в Благоевград.

Локомотив бе близо до попадение в 43-а минута, но Карлос Франса не успя да намери рамката на вратата от близко разстояние. Минута по-късно Аймен Суда финтира Красимир Милошев и откри резултата в полза на Пирин с хубав удар извън наказателното поле.

През втората част Локомотив опита натиск и дочака своя миг в последните секунди, когато Калоян Кръстев овладя топката в наказателното поле и с точен удар фиксира равенството - 1:1. Важна бе и асистенцията на другата резерва при гостите Стив Траоре, който срещу Левски в ситуация един на един спечели дузпа, а сега пак сам срещу съперник съумя да подаде головия пас към съотборника си Кръстев.

Локомотивци са 12-и в класирането с 19 точки, а Пирин има с три по-малко и е 14-и.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени