Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Франция започна разследване на поредното терористично нападение

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Франция започна разследване на поредното терористичното нападение снощи в Париж, при което беше убит един човек, а двама бяха ранени Нападателят е задържан.

Френското правителство се събира на спешно заседание за сигурността след снощното терористично нападение. Цялата политическа класа изразява гнева и съчувствието си за загиналия германски турист и тримата пострадали. Довечера се очаква пресконференция на националния прокурор по борбата с тероризма.за хода на разследването.

Както съобщи радио "Франс Инфо" нападателят, задържан снощи, е заявил при разпита, че отмъщава за убитите мюсюлмани в Афганистан и Палестина. Той е с френско гражданство и ирански корени и вече е излежал четиригодишна присъда за друг терористичен план. Мъжът е радикален ислямист c тежки психически проблеми. Дейността му в интернет е била следена от разузнаването, но според източници не изглеждала опасна.

Инцидентът стана късно снощи в туристическия център на Париж близо до Айфеловата кула. Нападателят се нахвърлил върху двойка германски туристи, мъжът загинал, а съпругата му оцеляла благодарение на шофьор, който се намесил. Последвала атака на още двама души, преди терористът да бъде заловен.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна