Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендил ще има пети заместник-кмет

Новият кмет на Кюстендил Огнян Атанасов
Снимка: БТА

Ново щатно разпределение на Общинската администрация в Кюстендил е предложил новоизбраният кмет инж.Огнян Атанасов. Численият състав обаче се запазва  - 187 щатни длъжности.

На заседанието на 7 декември съветниците ще гласуват създаването на нова щатна бройка за пети зам. -кмет с ресор „Образование, здравеопазване, жилищна политика и транспорт“,  досега зам.-кметовете бяха четирима. 

Предлага се обединяване на отдел „Правни дейности“  с отдел „Контрол по спазване наредбите на ОбС и заповедите на кмета“- с отделна численост със седем щатни бройки. Предвижда се създаване на нова дирекция -  „Интегрирано планиране и регионално развитие“ с отдел „Планиране и подготовка на проекти“ с шест щатни бройки.

В общата администрация на Общината, освен петимата зам. -кметове, влизат секретар, който ще бъде назначаван след конкурс, 17-те кметове на кметства и 35 кметски наместници, или  общо всичко 58 служители. 

Длъжностите на пряко подчинение на кмета са 28, обща администрация - 59 служители, специализирана администрация - 122, служители, заемащи отговорни длъжности - 28, служители експерти и с аналитични функции - 76. 

Не е тайна, че средната заплата на администрацията не е висока - по тая причина няма желаещи за заемане на някои от длъжностите. Още при встъпването си новоизбраният градоначалник обяви, че ще направи всичко възможно да повиши заплатите на администрацията.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна