Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Смолян продължава премахването на изоставени превозни средства

Снимка: Георги Нейков

След акциите на Община Смолян по премахване на изоставени моторни превозни средства 43-ма собственици доброволно са ги отстранили. Предупредени са близо 100 души да ги отстранят от общинска земя.

Акциите са насочени срещу недобросъвестни собственици на излезли от употреба МПС паркирани и/или изоставени на терени, общинска собственост. От началото на годината досега са съставени 97 предписания за преместване. 

Доброволно премахнати от собствениците са 43 коли, принудително преместени (репатрирани) – 1 автомобил. Предписания за преместване на излезли от употреба, на които не е изтекъл законовияг срок, са 54 автомобила.  рокът на предписанието е три месеца и започва да тече от деня, на посочената на стикера дата на поставяне.

При неизпълнение,излезлите от употреба коли ще бъдат транспортирани до площадка за временно съхранение и разкомплектоване. На собствениците им ще бъдат налагани санкции в размер от 300 до 1 000 лв. 

От община Смолян уверяват, че ще продължат дейностите по премахване на изоставени автомобили, които се разполагат по улични платна, зелени площи, заемат паркоместа, затрудняват фирмите за снегопочистване и влошават естетическия и екологичен вид на града.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна