Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Изправи се, България!" ще обжалва заповедта за премахване на Паметника на Съветската армия

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Партия "Изправи се, България!" ще обжалва в съда заповедта на областния управител на София за спешното премахване на Паметника на Съветската армия.

Като "управленска немощ" определи решението Мая Манолова от партията, според която нищо не налага демонтирането на монумента:

"От "Левицата" сме категорично против това и няма да го позволим. Нефелни аргументи на явно специално подбрани експерти показали, че видите ли паметника бил опасен. Извинявайте, 70 години Паметникът на съветската армия не беше опасен, през това време редица десни управления на столицата не направиха нищо, нито за поддържането на паметника и на територията около него, нито за неговото обезопасяване. Цялата история, цялата постановка в тази заповед е съшита с бели конци и нямат никакво намерение да ремонтират. Имат намерение да бутнат и да потрошат паметникът. Хората, които редиха 7 пъти жълтите павета, си представете как ще демонтират, и ще съхранят, и ще реновират паметника. Никой не им вярва този път. Ще го направят. Нарочно, злоумишлено ще го направят, просто ще го строшат, затова ние от "Изправи се, България!" подаваме жалба срещу тази заповед на областния управител и ще докажем в съда, че поръчковото заключение на вещите лица е абсолютно неоснователно", коментира Манолова.

Очаква се днес ще бъде поставена допълнителна ограда около паметника с мотив, че той спешно трябва да бъде премахнат.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени