Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилена охрана в навечерието на Коледните и Новогодишните празници в Кюстендилско

Снимка: Община Кюстендил

Ще бъде осигурена засилена охрана и контрол в навечерието на Коледните и Новогодишни празници в Кюстендил и общината, на местата, където ще бъдат организирани  тържества и празнични изяви,  посещения в увеселителните заведения. Това беше обсъдено на среща на ръководството на Областната дирекция на полицията и екипа на новоизбрания кмет на Общината инж. Огнян Атанасов.

Ще бъде засилен контролът по отношение предлагането и консумацията на алкохол и напитки от непълнолетни лица и заведенията, където се събират младежи. Преди няколко дни при едно такова заведение стана кървав инцидент, при който известен фармацевт със семейна аптека в града, намушка с нож двама млади мъже, единият от които пострада сериозно.

Участниците в работната среща се договориха при упражняването на контрол по отношение на опазването на обществения ред, търговската дейност, пътното движение, да бъдат включвани и представители и на други компетентни институции.

Кметът на общината инж. Атанасов съобщи, че е предприел действия по монтирането на техническо съоръжение, което да препятства движението на безстопанствени животни към пътищата - предпоставка за възникване на множество произшествия в района на изхода на Кюстендил, както и назначаването на щатен полски пазач, който ще установява нарушителите.

На работната среща участниците заявиха и готовност да подкрепят националната кампания за подкрепа на децата на загиналите и пострадали служители на МВР. Кампанията стартира преди три дни, а дарения могат да се правят чрез есемеси на телефон 18 66.  

По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна